Stressbehandling

Om stress og behandling af stress

Mange mennesker lider i dag af forskellige former for stress. Stress er en tilstand som kan medføre et såkaldt overreaktivt nervesystem. Det er forskelligt, hvad der forårsager stress, men mønsteret i det overreaktive nervesystem minder meget om hinanden uanset årsagen.

Nervesystemet bliver typisk overreaktivt på grund af en enkeltstående voldsom oplevelse, et eller flere chok eller traumer, eller på grund af langvarigt pres.

Overreaktiviteten kommer af, at nervesystemet og kroppen “husker” disse pres eller oplevelser længe efter at det er sket. En afspænding af denne stresstilstand vil kunne skylle hukommelsen om presset ud og genskabe balance. Men hvis vi over en længere periode udsættes for gentagne pres på vores nervesystem, uden at vi også får forløsende oplevelser, som skyller “hukommelsen” ud, så vil systemet blive mere og mere reaktivt, potentielt gående mod tilstanden Post Traumatisk Stress Syndrom (PTSD).

Et nervesystem der har mange stressophobninger bliver nemt overreaktivt. Det vil sige at det hurtigt går i alarmberedskab over både de ting som vi normalt synes er udfordrende, men også over relativt almindelig udfordringer i hverdagen. Således kan selv den mindste ting have en overvældende påvirkning både fysisk og psykisk, og konsekvensen bliver at hele nervesystemet kan komme i en tilstand hvor det sjældent eller aldrig får hvile og afspænding.

De fleste mennesker kan genkende oplevelsen af at føle sig mere eller mindre anspændt i nervesystemet i særligt belastede perioder eller øjeblikke. Det opstår som en naturlig del af livet, og vi kan ikke undgå at blive udsat for livets pres og udfordringer. Hvis der er et naturligt flow mellem anspændtheden og afspændtheden, så er det ikke noget problem.
Det er imidlertid vanskeligt at holde balance i flowet, hvis nervesystemet først er blevet overreaktivt.

Hvordan virker behandlingen

Denne behandlingsform forløser stressophobningerne i nervesystemet ved at nulstille den lagrede hukommelse af stress. Altså ved at bringe balance i energisystemet ved at udligne aftrykkene. Således får du mulighed for finde på plads i dig selv i et afbalanceret udgangspunkt, hvor du ikke er presset af de stressreaktioner du har været igennem tidligere.

Forløb

Den generelle anbefaling er et forløb på 3 gange, men mennesker med PTSD og langvarig stress kan have gavn af flere behandlinger.

Praktisk

Sessionerne kan foregå i min klinik, men den kan også gives som behandling over fx Skype eller telefon.

 

Lukket for kommentarer.